Heavy Metal by Gustav

Ett manifest – för satan…!?

De dyrkar djävulen och gömmer sig bakom dödskallemasker. Svenska Ghost erövrar rockvärlden med stormstyrka. På fredag kan de vinna det alternativa Manifestpriset.

GhostFör sex månader sedan var Ghost okända. Nu hajpas de av en global kritikerkör och Twitterhyllas av Lars Ulrich i Metallica. De nominerades till både Grammis och P3 Guld, och på fredag kan de kamma hem priset för bästa hårdrock/metal på Manifestgalan.

Vilka som ligger bakom Ghost är okänt. Medlemmarna kallar sig för En grupp namnlösa vålnader. Musikerna hävdar att de är tomma kärl som Satan kanaliserar sin kraft genom i syfte att erövra världen med lättsmält rockmusik.

Andra hävdar att det är kända artister som gömmer sig bakom en diabolisk plojimage.

Sångare, dödspåven Papa Emeritus I, sammanfattar i en mailintervju sitt ”uppdrag”:

– Att tonsätta den pågående undergången med passionerad och hänförande musik som minner om vad människan gjort för att förtjäna detta öde. Allt förklätt som underhållning så lyssnaren blir osäker på om budskapet är riktat till denne eller ej.

Kan namnlösa spöken i Satans tjänst känna glädje över framgångarna, eller är ni bortom sådana känslor?
– Självklart är det smickrande att det vi gör uppmärksammas och uppskattas. Nomineringar och priser är en avspegling av det intryck man gör. Att få en utmärkelse för Årets minst avnjutna album är förvisso en komisk tanke och kanske eftersträvansvärt för vissa ”coolare” band, men det går inte hand i hand med vårt uppdrag.

Watain vann Grammis, Khoma vann P3 Guld. Ni kämpar mot båda dessa grupper även på Manifest. Hur ser du på era chanser nu?
– Den som lever får se. Ett ombud får med andra ord underrätta oss utkomsten av detta spektakel.

Även Watain prisar Satan. Ser ni dem som konkurrenter eller som medkonspiratörer i kampanjen för mörkret?
– De är våra kollegor och vi gläds åt att de får priser, då detta är ytterligare bevis för djävulens attraktionskraft. Det är således en vinst för oss också.

Om ni verkligen har Satan på er sida, varför vinner ni inte?
– Likt televisionsprogrammet ”Idol”, där den artist som kommer på andra plats statistiskt sett har en längre och mer fruktbärande karriär än den så kallade vinnaren, så är det tänk att dessa ”uteblivna utmärkelser” skall spegla bandet som en kämpande grupp som inte riktigt nåt sitt mål ännu. Det brukar välkomnas av allmänheten, som tenderar att heja på den som är på väg mot toppen framför den som redan nått den. Allt enligt den gamles planer.

Vad är nästa steg för Ghost i kampen för globalt herravälde?
– Barnkläder för de små.

Tack för intervjun.
– Tack för att du visat intresse i Ghost. För detta kommer du att brinna i helvetet.

Källa:
Christoffer Röstlund Jonsson
http://www.alltomstockholm.se


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *