Gojira – progressive/death från Bayonne.

Gojira

Gojira är ett progressive/death metal-band från Bayonne i Frankrike. Bandet kallade sig för Godzilla fram till år 1999. Sitt första riktiga studioalbum, Terra Incognita, släppte de 2001. Medlemmarna i bandet är Joe Duplantier som sjunger och spelar gitarr, hans bror Mario Duplantier som spelar trummor, Christian Andreu som spelar gitarr, och Jean-Michel Labadie som spelar bas.

Bandets historia

Bildandet och debutalbumet

Gojira grundades år 1996 av bröderna Joe och Mario Duplantier, Christian Andreu och Jean-Michel Labadie, men gick då under namnet Godzilla. I september år 1999 tvingades bandet att byta namn, och bytte då till Gojira som är det ursprungliga, japanska, namnet på filmmonstret Godzilla. Debutalbumet Terra Incognita gavs ut 2001.

The Link och From Mars To Sirius

2003 släppte bandet albumet The Link som är mer progressive metal-influerat. Den 27 september 2005 kom albumet From Mars To Sirius, där texterna är mer inriktade på jordens miljö och den globala uppvärmningen som i låten Global Warming, och att människan måste göra något åt den globala uppvärmningen eller “växthuseffekten”. På From Mars To Sirius gästspelar Rory Freemantle på trumpet.

The Way of All Flesh – 2008

Bandets fjärde studioalbum, The Way Of All Flesh, släpptes den 13 oktober 2008 i Europa och den 14 oktober i USA. På låten “Adoration For None” gästsjunger Randy Blythe, sångare i det amerikanska Groove metal-bandet Lamb of God. Under hösten 2008 turnerar Goijra i Europa tillsammans med Sonic Syndicate och In Flames.

Gojiras musikstil

Det är inte speciellt lätt att bestämma genren på Gojiras låtar, men de anses spela death metal, groove metal, thrash metal och progressiv metal.

Bandmedlemmar

  • Joe Duplantier − sång, gitarr (1996–idag)
  • Mario Duplantier − trummor (1996–idag)
  • Christian Andreu − gitarr (1996–idag)
  • Jean-Michel Labadie − bas (1996–idag)

Diskografi

Studioalbum

  • 2001 – Terra Incognita
  • 2003 – The Link
  • 2005 – From Mars to Sirius
  • 2008 – The Way of All Flesh

Demo

  • 1996 – Victim
  • 1997 – Possessed
  • 1999 – Saturate
  • 2000 – Wisdom Comes

Livealbum

  • 2004 – The Link Alive (CD/DVD)

Källa: Wikipedia

Reply

Lämna en kommentar.